Etherische olie en Aromatherapie, wat is dat eigenlijk?

Etherische olie en Aromatherapie, wat is dat eigenlijk?

Wat zijn etherische oliën?

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert genoeg om winning mogelijk en rendabel te maken.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Wat is Aromatherapie?

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde gebaseerd op het gebruik van de pure etherische olie. Aromatherapie bestaat uit de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Het wordt toegepast om een gevoel van welzijn te verhogen, om gezondheid te verbeteren en om ziekten te behandelen. Het kan op verschillende manieren worden toegepast: Uitwendig op de huid, zoals Massageolie. Inwendig, niet aan te raden zonder advies van een arts en via inhalatie van essentiële oliën via Geurbranders en Waxmelts, Bad- en doucheproducten en Aromaflesjes.

Vanaf september starten de workshops Waxmelts maken weer. Wil je je aanmelden of meer weten? Stuur me een mail of facebook bericht.

Als laatste wil ik nog even jullie aandacht vestigen op de volgende artikelen: de superschattige Mini Aromaflesjes, erg handige Aroma Roll-Ons; je eigen natuurlijke geur bij de hand, mooie Parfumflesjes met verstuiver en wegens vorig succes de Aromaflesjes oftewel de Autoflesjes; nu tijdelijk in de aanbieding.

Geef een reactie