Bijenwaskaars of paraffine kaars wat is het verschil?

Bijenwaskaars of paraffine kaars wat is het verschil?

Het verschil tussen bijenwaskaars en paraffine kaarsen

Bijenwaskaars
Bijenwaskaars

Een Alchemilla bijenwaskaars wordt gemaakt van 100% pure bijenwas. Deze bijenwas is meerdere keren gereinigd en van hoge kwaliteit. We hoeven daarom geen paraffine door de bijenwas te mengen omdat de bijenwas zuiver genoeg is voor een mooi stabiele en egale vlam. 

Bijenwaskaars zuivert de lucht

Onze bijenwaskaarsen geven een warme sfeervolle uitstraling en ze zuiveren de lucht. De bijenwaskaarsen produceren negatieve ionen die het binnenklimaat zuiveren van bacteriën, schimmel, virussen, stof en andere verontreinigingen. Dit gebeurt omdat de negatieve lading zich bindt aan deeltjes in de lucht waardoor deze naar beneden zweven. Ze zijn daarom goed verdraagbaar door mensen met gevoelige luchtwegen.

Wat zijn de eigenschappen van een bijenwaskaars?

 • Lange brandduur
 • Stabiele vlam
 • Weinig roet
 • Natuurlijk zonder giftige stoffen
 • Zuiveren de lucht
 • Mooie goudgele kleur
 • Geeft een warme sfeer
 • Geeft een subtiele honing aroma
 • Hogere aanschafprijs

Paraffine kaarsen

De goedkope paraffine kaarsen worden gemaakt van aardolieproducten en bevatten giftige stoffen. Deze stoffen irriteren de luchtwegen en is daarom niet prettig voor mensen met gevoelige luchtwegen. De paraffine kaarsen branden over het algemeen feller en minder lang dan bijenwaskaarsen. Ook produceren deze kaarsen minder negatieve ionen dan bijenwaskaarsen en zuiveren daarom minder de lucht.

Wat zijn de eigenschappen van de paraffine kaarsen?

 • Kortere brandduur dan bijenwaskaarsen
 • Geven meer walm en roet
 • Bevat giftige stoffen
 • Vaak kunstmatige kleur en geurstoffen
 • Lagere aanschafprijs